Skoči na vsebino

Spet imam blog

Po dobrih šestih letih sem spet oživel svoj blog na spletnem naslovu vidmar.net.

Danes pravih osebnih blogov ni več veliko, so tviti, facebook zapisi, mnogo je linkedin zapisov, je tudi medium in so kolumne. A včasih bi rad kaj zapisal, ker se mi zdi zanimivo, mogoče bo pa kdo prebral. Ker ne nagovarjam vedno iste skupnosti, in ker se ne bom gnal za like, favorite, share in podobne metrike, bom daljše zapise objavil tu in jih delil na Twitter, LinkedIn, mogoče tudi na Instagram. Če bo res kriza, pa celo Facebook.

Prvi (we)blog sem začel se začel pisati daljnega leta 2004, nisem bil prvi v Sloveniji. Takrat nas je bila le peščica. Občasno smo se dobili. Pisal sem o tehnoloških temah. Ponoči sem pisal, kar sem se čez dan naučil. S tem sem se naučil še več, prodobil mnogo prijateljev in marsikomu pomagal. Potem so se zgodi otroci in službe, blog je umrl. Dolgo je životaril, dokler ga končno nisem ugasnil. Še vedno ga imam nekje, hrani ga tudi Internet Archive.

stari blog

Nekaj časa sem pomagal skrbeti za vidnost vseh slovenskih blogov, ko sem ustvaril in vodil agregator si.blogs. Stran sem kasneje prodal, prišel je boljši agregator, nekaj kasneje sta oba ugasnila.

si.blogs

Vse ostalo je preteklost. Se beremo!