Skoči na vsebino

Knjiga: The Phoenix Project, Gene Kim

Za uspešno delovanje IT podjetja ali IT in oddelka za razvoj programske opreme je ključen odnos med naročnikom, torej tistim čigar poslovni proces želimo podpreti, digitalizirati, optimirati, avtomatizirati in mu s tem dvigniti vrednost in profitabilnost in načrtovalcem, implementatorjem in vsemi ostalimi, ki sodelujejo. Predajanje nalog namesto sodelovanja, podcenjevanje vloge drugih, preveč trmasto vztrajanje na svojih stališčih in nepripravljenost na kompromise so le nekatere poteze, ki ne prispevajo k skupnemu uspehu.

The Phoenix Project

The Phoenix Project je zdaj že legendarna knjiga, ki opisuje fiktivno podjetje Parts Unlimited, kjer v zelo kratkem času splet okoliščin pripelje do skorajšnjega zloma delovanja informacijskih sistemov in posledično podjetja. Avtorji na lahkoten in simpatičen način predstavijo spremembe, ki so jih junaki zgodbe morali narediti v svojem načinu dela in v odnosu do drugih, da so situacijo obrnili povsem na glavo.

Practice creates habits, and habits create mastery of any process or skill. – Gene Kim

Knjiga ni nič drugega, kot pravljica o DevOps. Učinkovito lahko služi za prvo predstavitev koncepta in konstruktivnega sodelovanja pri večjih IT projektih.

Vodje, team leadi, managerji, lastniki in ostali, če je še niste, jo preberite in predpišite kot domače branje za svoje ekipe!

📚 goodreads | COBISS+

🛒 amazon.com | amazon.de | Book Depository

Najdeš me tudi na Goodreads.