Skoči na vsebino

Knjiga: Life to the Limit: My Autobiography, Jenson Button

Formula 1 nas v vsej svoji zgodovini uči, da je zelo zelo težko je uspeti. Tudi če si vse naredil prav in imaš vse predpogoje (pravi spol, bogati starši, rojen v “pravi” državi), je nujno, da si v pravem biti v pravem trenutku na pravem mestu, torej v pravem avtomobilu.

Jenson Button - Life to the Limit

Jenson je dolgo veljal za zlatega britanskega otroka, a so ga prehitevali po levi in desni. Nikoli ni obupal, ne ko ga zmlel Alonso in ne, ko se je boril z Alonsom. Vztrajal in in vse napačne in nesrečne prestope je dobil povrnjene v neverjetni sezoni 2009? z Brawn GP. Navijači si ga bomo zapomnili po neverjetni sezoni z Brawn GP, ko je povsem nepričakovano postal svetovni in nekaj neverjetnih vožnjah, kot je tista iz Belgije 2011, kjer je na polovici dirke bil še zadnji, potem pa po izjemni vožnji po dežju v zadnjem krogu prehitel Sebastiana Vettla in stopil na zmagovalni oder kot zmagovalec.

Knjiga je klasična biografija, kjer ne poznamo začetka, verjetno pa vemo, kako se konča. V začetku Jensona kot otroka in naključja, ki so botrovala k temu, da je že kot otrok dobil priložnost zaljubiti se v motošport, nato pa precej monotono opisuje dogodke na višku kariere. Proti koncu zgodba postane precej osebna, verjetno zato, ker so dirkaški uspehi začeli bledeti. Mogoče pa so začeli bledeti, zaradi življenja.

Tudi če ne gre za literarni presežek, vsekakor vredno branja za vsakega fana Formule 1.

📚 goodreads

🛒 amazon.com | amazon.de | Book Depository

Najdeš me tudi na Goodreads.