Skoči na vsebino

Knjiga: Trilogija Bobiverse, Dennis E. Taylor

We Are Legion (We Are Bob), For We Are Many in All These Worlds so deli trilogije Dennisa E. Taylorja o Robertu “Bobu” Johanssonu, uspešnemu računalničarju, ki s prisluženim denarjem naroči zamrznitev ob smrti. Zbudi 117 let kasneje, ko smo se zemljani uspeli usodno zaplesti z naravo in hkrati med seboj in svetu grozi uničenje. A ne kot človek, ampak digitalni klon živega Boba, ki je v lasti korporacije, ki ga izstreli v vesolje, kjer skozi tri knjige rešuje sebe, človeštvo svet in še marsikaj.

We Are Legion (We are Bob) For We Are Many All These Worlds

Lahkotno, izredno zanimivo in duhovito branje ali poslušanje za vse ljubitelje znanstvene fantastike in tiste, ki jih žanr ni povsem blizu. Dennis po poklicu ni pisatelj, ampak upokojeni programer in mogoče je to razlog, da piše v svoje posebnem stilu, doživeto, duhovito, zgodbe pa se prepletajo na zanimiv način, a jim vseeno ni težko slediti. Ni težko razumeti, zakaj so knjige tako popularne.

Gotovo je k popularnosti prispevala tudi odlična avdio različica knjige, ki ji daje poseben čar odlično branje Raya Porterja.

📚 goodreads

🛒 amazon.com | amazon.de, #2, #3 | Book Depository, #2, #3

Najdeš me tudi na Goodreads.